Hvalpene

Golden retriever hvalpe - Strandkjær

Hvalpene

Dag 42:

Dag 42:

Hvalpene vejer nu omkring 4 kg og har tidoblet deres vægt siden fødslen. De spiser nu tørt og helt hvalpefoder, uden at det blendes og har en glubende appetit.

 

De leger og tumler i indhegningen i haven, og vi prøver dagligt at udfordre med nyt legetøj. Den røde vasketøjskurv er et hit. Soppebassinet er de rigtig glade for. Først med en enkelt pote, der overraskende blev våd og senere med alle fire. En sliske, der fungerer som en lille bro, indtog de en efter en. Pigerne først! Man kan nu lege på den flere ad gangen.

 

Vi er begyndt at træne hvalpenes kontakt med mennesket ved hjælp af små stykker torskerogn og en klikker. Kontakten forstærkes gradvist via øjenkontakt med hvalpen - en udfordring, da hvalpens koncentration kun rækker i få sekunder. Træningen, der for hver enkelt hvalp varer cirka 2 minutter, vil understøtte fremtidig træning. Hvalpene er ivrige deltagere, har svært ved at vente på deres tur, så snart lugten af torskerogn, når deres næser, og deres køkultur er ringe.

 

Dag 31:

Hvalpene har nu en indhegning på cirka 5 x 5 m i græsset i haven, hvor de har været de sidste dage i solskinstimerne. De kommer ud om formiddagen, når græsset er tørt. Den første dag fik vi Goldie til at lægge sig i indhegningen, og vi bar så hvalpene ud til hende, så de kunne blive fortrolig med de nye omgivelser, og samtidig få trygheden ved at drikke mælk og være tæt på deres mor.

 

Det er tydeligt, at de til en start brugte deres næser for at opfatte den nye situation, som de hurtigt blev fortrolige med. De lugtede til vinden og til græsset og smagte på det.

 

De synes at nyde at have mere plads. De leger mere og mere sammen. Tumler omkring. Bider hinanden med de små spidse tænder, leger med små tøjdyr, der ruskes, og triller med tennisbolde. De har netop lært sig at drikke vand af et tærtefad, som også bruges til fodbad. De virker stadigvæk overraskede over, at vandet er vådt.

 

Dag 24:

Hvalpene går nu mere sikkert omkring og er begyndt at lege med hinanden, med tøjdyr og små bolde. De nyder at blive kælet for og vil gerne ligge i skød, også mens de sover.

 

Hvalpene har mange gæster, både børn og voksne, der på skift sidder i hvalpekravlegården og nusser. Vi er meget opmærksomme på, at hvalpene også får ro og mulighed for at sove uden gæster.

 

I 4 dage har de fået blendet, opblødt hvalpetørkost. De er rigtig dygtige til at spise, omend bordskik ikke er deres stærke side. De går til og fra fadet, går op i fadet, lægger sig i fadet og slikker gerne maden af hinanden. Goldie giver dem fortsat mad hver anden gang.

 

Tidligere fotos nedenfor:

 

 

Copyright © All Rights Reserved